Το Σκεπαστό τίμησε τα θύματα του βομβαρδισμού της 29ης Νοεμβρίου 1943

Το Σκεπαστό τίμησε τα θύματα του βομβαρδισμού της 29ης Νοεμβρίου 1943 όπου εκτελέσθηκαν 14 Κάτοικοι από το Σκεπαστό, μεταξύ των οποίων και δύο μικρά παιδιά μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σκεπαστού. Το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Σκεπαστού, τελέσθηκε το μνημόσυνο των θυμάτων από τον π. Χρήστο Μπίρμπα και ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον.

Συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία της κ Ευτυχίας Παπαναγιώτου, που με το μοναδικό γλαφυρό της τρόπο μας μετέφερε χρόνια πίσω, τις μνήμες του Π. Παπαφράγκου, που έζησε τα γεγονότα και έχασε τον Αδερφό του την ημέρα του βομβαρδισμού της 29ης Νοεμβρίου 1943…

Στην εκδήλωση Παραβρέθηκαν συγγενείς των θυμάτων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ.Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Θεόδωρος Νασιώτης, ο πρώην Δήμαρχος κ.Γιώργος Λαζουράς, ο Αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Καούρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλαβρύτων κ Ζ. Ζησιμόπουλος, κ. Λ. Βασιλόπουλος και κ.Ν. Μαγκαφάς, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πυραγός κ. Νέστορας Τζούδας,  ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Σκεπαστού κ.Α Μπάλιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαβρύτων κ. Θανάσης Μενούνος,  ο Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού νεολαίας και άθλησης κ. Φλογεράς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού κ Τερζής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ Χαρίλαος Ερμείδης, ο Πρόεδρος του Α.Ο.Σκεπαστού κ. Δημητρίου, ο εκπρόσωπος της Α.Ε.Καλαβρύτων κ. Παναγόπουλος, το μέλος του Δ.Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Σαρδελιάνος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Σχετικές δημοσιεύσεις